Infiniti G37xS

Het Japanse luxemerk Infiniti heeft de nieuwste loot van de G-familieboom geplukt, de G37xS. Deze sedan is voorzien van All-Wheel Drive en is sportiever aangekleed dan de gangbare G.

De ‘S’ staat voor ‘sporty’, dus je kunt de G37xS zien als de sportieve versie van Infiniti’s G sedan. Niet in de zin van ‘sneller dan de gangbare G’ maar in de betekenis van ‘sportiever aangekleed’. Je herkent de nieuwkomer aan de 18 inch lichtmetalen wielen, donker glas in de lichtunits, elektrisch verstelbare sportstoelen, aluminium sportpedalen en natuurlijk aan de rode ‘S’-badges. De auto wordt geleverd inclusief een multimedia pack met hard disk-navigatie, een Bose-audiosysteem met tien speakers en een achteruitrijcamera.

Toch is er technisch wel een verschil met de standaard G37. Zoals de ‘x’ aangeeft is de G37xS voorzien van All-Wheel Drive. Het koppel van 360 Nm wordt variabel, afhankelijk van de omstandigheden, over de individuele wielen verdeeld. De oude vertrouwde 3,7 liter V6-motor à 320 pk en de zeventraps automaat – natuurlijk met flippers vanaf het stuurwiel te bedienen – maken de aandrijflijn af.

De Infiniti G37xS doet 6,0 seconden over de sprint vanuit stilstand tot 100 km/u. De topsnelheid ligt op 240 km/u. De sedan verbruikt 11 liter/100 km aan benzine, ofwel 1 op 9,1. Hij stoot 255 g/km CO2 uit. Met deze cijfers heeft de nieuwe G-uitvoering flink wat concurrentie. Toch komt de G37xS naar Nederland. We weten nog niet wanneer of tegen welke prijs; deze gegevens volgen later.