Sinds de onthulling eind vorig jaar is het stil rondom de Donkervoort D8 GTO. Achter de schermen wordt echter keihard gewerkt om de auto dit najaar op de markt te kunnen brengen.

Het Nederlandse sportautomerk Donkervoort staat aan de vooravond van de marktintroductie van een nieuw model: de D8 GTO. Het geduld van de liefhebbers wordt nog even op de proef gesteld - de eerste sneak preview van de auto stamt alweer uit eind 2010 - maar Donkervoort belooft dat dit najaar de eerste exemplaren van de D8 GTO worden afgeleverd.

Uit tests die in Duitsland zijn uitgevoerd zijn enkele interessante cijfers naar voren gekomen. De D8 GTO accelereert in slechts 3,0 seconden van 0 naar 100 km/u en 6,1 tellen later wijst de snelheidsmeter 200 aan. De D8 GTO zit dus in minder dan 10 seconden vanuit stilstand op 200 km/u. Dat is allemaal te danken aan de 340 pk sterke 2.5 TFSI van Audi, in combinatie met een wagengewicht van slechts 700 kilogram.

De volgende stap is de Europese typegoedkeuring. Die verwacht Donkervoort snel binnen te hebben. Hogesnelheidstests op het Italiaanse circuit Nardo in september vormen de afsluiting van de ontwikkelingsfase. Van de eerste serie van 25 ‘Premium GTO’s’ zijn er inmiddels 19 verkocht. De productie van de auto is al gestart in de fabriek in Lelystad, zo bewijzen de foto’s.