Opel heeft de vanafprijs van de Mokka bekend gemaakt: 21.995 euro. Dat is een interessante prijsstelling, hij valt daarmee precies tussen de Nissan Juke en Qashqai in.

We constateerden het al bij de showonthulling van de Mokka op de autosalon van Genève in maart: de Opel SUV wordt door Opel neergezet als B-segment SUV maar heeft de afmetingen van een auto uit een segment hoger. Dat bevestigt de prijsstelling, die precies tussen de twee segmenten in hangt. Oftewel: de Mokka is zo groot als een Nissan Qashqai maar kost iets minder.

De SUV wordt vanaf oktober leverbaar voor minimaal 21.995 euro. Dat is het bedrag dat Opel vraagt voor de Mokka 1.6 met 115 pk in Selection-trim. Er is ook een 1.4 turbomotor met 140 pk en een 130 pk sterke 1.7 CDTi dieselmotor leverbaar, de prijzen van die uitvoeringen worden later bekend gemaakt.

De Mokka krijgt de beschikking over een automatische versnellingsbak en vierwielaandrijving, beide zijn optioneel. De SUV komt in oktober op de markt, we verwachten dan ook dat we de overige prijzen zeer binnenkort kunnen melden.