De ontwikkelingsfase van de Volkswagen Jetta is bijna afgerond. De eerste ‘betaalbare’ hybride van Volkswagen komt begin 2013 op de markt.

Op de autoshow van Detroit begin dit jaar stelde Volkswagen de Jetta Hybrid voor. Het merk kondigde toen aan dat de auto begin 2013 op de markt zou komen in Europa. Volkswagen bevestigt nu dat dit streven gehaald gaat worden.

De Jetta Hybrid heeft een 1.4 TSI-motor met 150 pk, gekoppeld aan een 27 pk sterke elektromotor. Een zeventraps DSG-automaat zorgt voor de overbrenging en de elektromotor wordt gevoed door lithium-ion-accu’s. De hybride kan over kleine afstanden geheel elektrisch rijden. Verbruiks- en CO2-cijfers maakt Volkswagen later bekend, net als de prijzen.

Ondertussen worden de laatste tests uitgevoerd. Volkswagen zette met de Jetta Hybrid onlangs een snelheidsrecord voor 'hybrides op basis van een productiemodel' neer. Een aangepaste Jetta Hybrid haalde op de zoutvlaktes van Bonneville in de Verenigde Staten een topsnelheid van 298,26 kilometer per uur.