De Chevrolet Spark krijgt een beperkte facelift. Gelukkig blijft het herkenbare, hoekige ontwerp behouden. De nieuwe Spark wordt geshowd in Parijs, samen met enkele andere nieuwtjes van Chevrolet.

Tijdens de autosalon van Parijs, die eind deze maand opent, toont Chevrolet de licht opgefriste Spark. De voorzijde is opnieuw ontworpen, zo zien we een andere, dubbele grile, een aangepaste voorbumper, wat extra chroom en anders ingedeelde lichtunits. Het kenmerkende, hoekige ontwerp dat de stadsauto van Chevrolet haar eigen gezicht geeft blijft gelukkig behouden.

Het derde remlicht aan de achterzijde is nu voorzien van led-lampjes, geïntegreerd in de spoiler boven de achterruit. Dat moet het zicht naar achteren verbeteren. Kijken we naar de zijkant van de gefacelifte Spark dan vallen de nieuwe lichtmetalen wielen, in 14 en 15 inch, op. Ook in het interieur zijn wijzigingen te vinden. Het middenconsole is opnieuw vormgegeven en biedt meer bergruimte. Verder heeft de Spark voor modeljaar 2013 'nieuwe decoratie-elementen' gekregen.

De weer frisse Spark is voor het eerst in levende lijve te aanschouwen in Parijs, naast andere nieuwtjes van Chevrolet. Zo verwachten we de geheel nieuwe Trax en de in oktober in de verkoop gaande Cruze Stationwagon. Voor die laatste - helaas alleen op de luxere uitrustingsniveau's - introduceert het merk het nieuwe Chevrolet MyLink-infotainmentsysteem als optie. Daarmee kan de inhoud van smartphones op een 7 inch kleuren touch screen worden afgebeeld.