Fisker, de fabrikant van de fraaie en revolutionaire, elektrisch aangedreven Karma produceert al enige tijd geen auto's meer. Hoe moet dat verder?

Fisker produceert al sinds juli van dit jaar geen auto’s meer. Dat heeft een woordvoerder van het merk bevestigd aan Automotive News. Er zijn echter genoeg auto’s op voorraad om nog gewoon nieuwe orders te verwerken. Toch lijkt de toekomst van Fisker in gevaar te zijn.

Hoe zit dat? De batterijleverancier van Fisker, A123, is eerder dit jaar failliet gegaan. Onder Chinese vlag maakt dat bedrijf nu een doorstart maar de details moeten nog afgehandeld worden. Tot die tijd – en dat kan nog wel even duren – ligt de productie van de Fisker Karma stil.

Volgens Automotive News is Fisker nu op zoek naar nieuwe investeerders en (technische) partners om de toekomst van het bedrijf zeker te stellen. Fisker is in het afgelopen halfjaar niet op zoek gegaan naar een nieuwe batterijleverancier en heeft de ontwikkelingen rondom A123 afgewacht. Welke reden daar achter zit is niet bekend. Laten we hopen dat er snel een oplossing komt want het zou zonde zijn als dit innovatieve automerk moet verdwijnen.