Fisker Karma

Na de revolutionaire Karma kijken we reikhalzend uit naar het volgende project van Fisker. Dat wordt een middelgrote sedan met BMW-motor. De komst ervan is nu uitgesteld.

Project Nina. Zo noemt Fisker de ontwikkelingsfase van de middelgrote sedan die in 2013 op de markt zou moeten komen. Dit kleine broertje van de fraaie en milieuvriendelijke Karma komt wat later dan gepland. Deze auto krijgt een soortgelijke aandrijflijn als de Karma, maar dan met een BMW-motor als ‘range extender’.

De komst van de auto wordt vertraagd door problemen rondom de financiering van een oude General Motors-fabriek die Fisker gaat gebruiken voor de productie van de auto. De Amerikaanse overheid verstrekt deze lening maar ziet daar op dit moment vanaf.

Zonder je verder met financiële details te vermoeien betekent dit dat de ontwikkeling van de Nina op dit moment stil ligt. De komst van de nog niet officieel aangekondigde crossover is hierdoor ook onzeker geworden. Voorlopig moeten we het dus nog even doen met de Karma, en dat is helemaal geen straf.