De Opel Mokka debuteert op de autosalon van Genève in maart. Bij de nieuwe plaatjes die Opel nu vrijgeeft zit ook een foto van het interieur.

Begin januari stuurde Opel de eerste foto’s van de nieuwe Mokka de wereld in. Nu volgt het eerste shot van het dashboard, dat veel gelijkenissen vertoont met dat van de andere moderne Opels, zoals de Meriva en Astra.

De Mokka wordt uitgerust met moderne veiligheidssystemen, zoals een achteruitrijcamera en Opel Eye – het systeem dat verkeersborden ‘leest’. Om ook in het terrein mee te komen wordt de Mokka leverbaar met vierwielaandrijving, waarbij de krachten automatisch naar de achterwielen worden gestuurd bij gripverlies. Ter ondersteuning biedt Opel straks diverse off-roadsystemen aan, zoals een afdalingsassistent.

Opel heeft vooralsnog drie motoren in de planning staan: een 1.6 benzinekrachtbron met 115 pk, een 1.4 turbomotor met 140 pk en de 1.7 CDTI dieselmotor met 130 pk. Prijzen zijn nog niet bekend, op de autosalon van Genève in maart hopen we je daarvoor meer te kunnen vertellen.