Chevrolet Cruze stationwagon

Chevrolet heeft het beste van de Cruze voor het laatst bewaard. Op de autosalon van Genève debuteert de stationwagen én krijgt de auto een compacte turbomotor.

De Chevrolet Cruze kwam 3 jaar geleden op de markt als sedan. Vorig jaar volgde de in Nederland veel populairdere hatchback maar het absolute klapstuk is de stationwagon. Die debuteert op de autosalon van Genève en brengt behalve veel ruimte diverse nieuwtjes mee. Over die ruimte weet Chevrolet te melden dat er 500 liter beschikbaar is onder het afdekzeil. Als je de achterbank omlaag gooit en stapelt tot aan het plafond is er 1.500 liter beschikbaar.

Het is niet alleen de ruimte die de stationwagon interessant maakt. Tegelijk met de ruimste Cruze komt Chevrolet namelijk ook met twee nieuwe, interessante motoren. Beide krachtbronnen hebben hun diensten al bewezen in vele modellen van zustermerk Opel. Het gaat om de 1.4 turbomotor en de 1.7 dieselmotor. Die komen naast de huidige motoren in de prijslijst te staan, ook bij de sedan en hatchback.

Verder is er nog MyLink, dat ook voor de Aveo beschikbaar komt. Met dit systeem kun je content van je smartphone tevoorschijn toveren op een 7 inch beeldscherm in de auto. Dus niet alleen je telefoonboek of muziek, maar ook video’s en foto’s. Deze vernieuwingen zijn de aanleiding om ook wat uiterlijke retouches door te voeren maar daarover geeft Chevrolet later meer informatie.