Maserati heeft de GranTurismo S vernieuwd. Meer vermogen, een aantal uiterlijke wijzigingen en een andere naam: GranTurismo Sport.

De Maserati GranTurismo S wordt omgedoopt tot Sport. Dat is slechts een formaliteit maar de naamswijziging krijgt betekenis omdat Maserati diverse verbeteringen aanbrengt aan de auto. De belangrijkste wijziging: de motor levert nu 460 pk. Dat is 20 pk meer dan de 4,7 V8 in de S produceert.

Maserati belooft een acceleratietijd van 0 tot 100 km/u in ‘minder dan 5 seconden’. Een automaat is standaard maar op verzoek levert het merk een halfautomaat die je met flippers aan het stuur kunt schakelen.

De Sport heeft een nieuwe voorbumper, met opvallende koelgaten voor de remmen en motor. In de vernieuwde koplampunits is led-dagrijverlichting opgenomen. Ook de achterlichten zijn vernieuwd. Verder monteert Maserati nieuwe stoelen en een nieuw stuurwiel.

De GranTurismo Sport debuteert op de autosalon van Genève. Wat de naamswijziging en de vernieuwingen voor de prijzen betekenen is nog niet bekend.