BMW biedt vanaf aankomend voorjaar de 640d optioneel aan met xDrive. Zowel de Coupé als de Cabrio wordt leverbaar met vierwielaandrijving.

De BMW 6 Serie heeft een indrukwekkende line-up van krachtige motoren. Vierwielaandrijving was al leverbaar op de 650i maar vanaf dit voorjaar biedt BMW xDrive ook aan op de 640d. Inderdaad, een dieselmotor – de enige die BMW levert in de 6 serie.

De zescilinder dieselmotor met standaard achttraps automaat laat de 640d xDrive in slechts 5,2 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Dat is 0,3 seconden sneller dan de 640d met achterwielaandrijving dit sprintje aflegt. Het brandstofverbruik ligt – logisch met vierwielaandrijving – wel iets hoger, op 5,7 l/100 km (1 op 17,5).

Het xDrive-systeem op de 640d is voor 99 procent gelijk aan de techniek die de 650i xDrive gebruikt. De elektronica regelt geheel automatisch de mate waarin de krachten over de voor –en achterwielen worden verdeeld. Op de achteras bestaat er ook nog een automatische regeling van de aandrijving links en rechts, voor optimale grip in bochten en op gladde wegen.