Op de autoshow van Detroit staat de Chrysler 700C Concept. Dat zou zo maar eens een voorbode kunnen zijn van de auto die we in Europa sinds kort kennen als Lancia Voyager.

Chrysler heeft op de autoshow van Detroit stilletjes de 700C Concept onthuld. Zonder aankondiging, zonder begeleidend persbericht of andere aanvullende informatie. Chrysler en Lancia willen de bezoekers op de autoshow met eens schone lei vragen wat ze van de auto vinden.

Wat is de 700C? Een visie op de volgende generatie Voyager, de MPV die hier in Europa tegenwoordig als Lancia door het leven gaat. In 2014 verschijnt de opvolger en de 700C is een eerste aanzet. Een nieuwe kijk op de Voyager, mogen we wel zeggen.

En hoewel dit studiemodel – dat is gebouwd op het onderstel van de huidige Voyager – in Detroit staat met een Chrysler-logo op z’n neus, heeft Lancia een flinke vinger in de pap gehad bij het ontwerpen van de auto. Kijk maar naar de vorm van de koplampen en achterlichten, de doorlopende achterruit met logo en de ‘bi-colore’ motorkap: allemaal uiterlijke kenmerken van Lancia-modellen. Of de Amerikanen deze Italiaanse invloeden kunnen waarderen is dus even afwachten. De autoshow van Detroit is nog maar net begonnen.