Volgend jaar verschijnt de nieuwe Chevrolet Corvette. Tijd dus voor het huidige model om in stijl afscheid te nemen.

De Chevrolet Corvette 427 Convertible Collector Edition. Dat is de volledige naam van de speciale editie van de Corvette Convertible. De Convertible heeft de motor van de Z06 en dat maakt ‘m tot de krachtigste open Corvette ooit.

De specificaties liegen er niet om. De 7,0 liter V8-motor met 512 pk vermogen en 637 Nm koppel laat de Corvette 427 in slechts 3,8 seconden van 0 naar 60 mph (0 – 96 km/u) katapulteren. De topsnelheid ligt ‘boven de 305 km/u’.

De Collector Edition heeft uiterlijke kenmerken van de Z06 en ZR1 maar belangrijker nog, diverse carrosseriedelen zijn vervaardigd uit koolstofvezel. Daardoor is het leeggewicht van de auto ‘slechts’ 1.522 kg. Er is een kleur beschikbaar: wit. De grijze strepen zijn optioneel, het blauwe lederen interieur is standaard. Voor Nederlandse geïnteresseerden is het mogelijk om een exemplaar te bemachtigen maar enige haast is geboden. De productie zal namelijk beperkt zijn, al meldt Chevrolet niet hoeveel exemplaren er geproduceerd zullen worden.