De Tesla Roadster gaat zijn laatste jaar in. Volgend jaar verschijnt de Model S als opvolger maar eerst krijgt de Roadster nog een bescheiden update.

De Tesla Model S staat te trappelen om volgend jaar het stokje over te nemen van de Roadster. Hoewel de Model S een heel ander soort auto is zal de Roadster bij de komst van de S volgend jaar verdwijnen. Zover is het echter nog niet voor de auto die elektrisch rijden op de kaart heeft gezet.

Voor modeljaar 2012 kondigt Tesla namelijk nog een aantal verbeteringen aan. Zo is de auto beter bestand tegen winterse omstandigheden door aanpassingen aan de elektromotor en andere elektronische componenten.

Ook aan de zomerse omstandigheden is gedacht: de airconditioning is aanzienlijk verbeterd. Verder is de Roadster stiller door betere isolatie. Xenonverlichting is nu een optie en er zijn drie nieuwe lakkleuren: cosmic black, galatic grey en magma orange. De vernieuwde Roadster is per direct verkrijgbaar. De prijzen starten onveranderd bij 101.900 euro.