Volkwagen heeft de komst bevestigd van een sportieve variant van de Up! De GT Up! doet aan de Golf GTI denken maar kan ook de Lupo GTI doen herleven.

Volkswagen breidt de Up!-familie in rap tempo uit. Gisteren werd de vijfdeurs toegevoegd aan de driedeurs versie, vandaag volgt de bevestiging van een sportieve variant, zo schrijft de Britse website Pistonheads. Bij de onthulling van de Up!, vorig jaar op de autoshow in Frankfurt, was een vijftal verschillende uitvoeringen te zien. Daarvan ligt de GT Up! Concept aan de basis van de nieuwe, sportieve versie.

Onduidelijk is of het model GT Up! of Up! GT gaat heten – nou ja, eigenlijk zijn de meeste details nog onduidelijk. De enige specificaties die we nu weten hebben betrekking op de aandrijflijn. Volkswagen behoudt de driecilinder motor maar deze zal in de GT 110 pk voortbrengen. De krachtbron wordt gecombineerd met een zestraps handmatige versnellingsbak.

Pistonheads meldt dat de GT-uitvoering van de Up! momenteel door senior managers bij Volkswagen wordt geëvalueerd. Dat betekent dat bijvoorbeeld de aankleding – in Frankfurt zagen we 17 inch lichtmetalen wielen, een dubbele uitlaat en een hoge, stoere grille – nog niet vaststaat. Verder is onduidelijk of het Duitse merk de Up! wil spiegelen aan de Golf GTI of dat de auto de cult-achtige Lupo GTI moet doen herleven.

We verwachten nog meer Up!-varianten behalve de GT. Ook de Cross Up! Concept zou al groen licht gekregen hebben.