Nieuwe BMW M6 wordt snel verwacht

Het zal niet lang meer duren of de nieuwe BMW M6 verschijnt. Het wordt de meest krachtige coupé die BMW ooit gebouwd heeft. Toch wil het merk de performance-versie van de 6 Serie niet uitbouwen tot een pure sportauto. In plaats daarvan staat een supercar op het verlanglijstje…

Steeds meer media melden de snelle komst van de nieuwe generatie BMW M6, die het reeds uit productie genomen model uit 2005 moet vervangen. Hoewel nog niet door het Beierse bedrijf bevestigd, zou de autobeurs van Genève de plaats van onthulling zijn. Vooruitlopend op de beurs, die over 6 weken opent, zijn de eerste M6-specificaties al bekend.

In het motorengamma van de M6 is in ieder geval plaats voor de 4.4 TwinTurbo V8-motor die ook in de vorig jaar gepresenteerde M5 ligt. Die levert de M6 560 pk en 580 Nm aan kracht. De 0-100 km/u-sprint zou ermee in 4,4 seconden verreden kunnen worden.

Tegenover de brute kracht staat dat BMW de nieuwe M6 zo licht van gewicht als mogelijk probeert te houden. Behalve de koolstofvezel bodypanelen en dak zal het merk gebruik maken van lichtgewicht, lichtmetalen wielen en carbon-keramische remschijven. De nieuwkomer heeft veelvuldig de Nürburgring gereden om het achterwiel aangedreven chassis precies af te kunnen stellen.

Van de M6 zullen diverse carrosserievarianten verschijnen. Er komt in ieder geval weer een cabriolet, mogelijk nog dit jaar. Verder hebben spionagefotografen een M6 Gran Coupé gespot. Als eerste verschijnt de coupé. Die gaat mogelijk al deze zomer in de verkoop. In de media wordt deze variant al de ‘supercoupé’ genoemd. Toch is het maar de vraag of dat een juiste benaming is.

In het Britse magazine Autocar vertelt een ‘BMW insider’ dat de nieuwe M6 ‘ondanks zijn scherpere focus net zo goed als voorheen een grand tourer is’. Hij stelt dat het niet de bedoeling van BMW M is geweest een pure sportauto te ontwikkelen. De performance divisie dringt juist al enige tijd bij moederbedrijf BMW aan op het mogen ontwerpen van een supercar als apart model.

Dat zou een concurrent moeten worden van de Mercedes-Benz SLS AMG. Tot op heden is BMW echter afwijzend omdat de supercar niet winstgevend gemaakt zou kunnen worden. Desondanks blijft de M-divisie zoeken naar mogelijkheden.