BMW licht vandaag de aanpassingen van de ‘Sports Activity Coupé’ X6 toe. Grofweg bestaan deze uit enkele uiterlijke wijzigingen, nieuwe lak- en lederkleuren en de toevoeging van een BluePerformance Technology-model. Plus natuurlijk de vandaag gelanceerde X6 M Performance.

De eerder aangekondigde wijzigingen voor de BMW X6 zijn doorgevoerd. Trots presenteert het Beierse merk de X6 voor 2012 een van de nieuwe lakkleuren, Marrakech Brown metallic. Voortaan wordt de auto standaard voorzien van 19 inch lichtmetalen wielen, lederen bekleding ‘Nevada’ en adaptieve led-koplampen. Ook aan de achterzijde zitten led-lichtjes, het front van de auto heeft een aangepaste grille en mistlampen.

De exterieur wijzigingen moeten de X6 een breder aanzien geven om de ‘stabiliteit en aanwezigheid’ van de wagen te benadrukken. Gelukkig behoudt BMW de elegante coupélijn. Wat ook hetzelfde blijft zijn de motoren met TwinPower Turbo-techniek en het All-Wheel Drive-systeem xDrive met Dynamic Performance Control.

Net als bij de X5 wordt een model toegevoegd waarbij het AdBlue-systeem zorgt voor vermindering van zwavel- en stikstofoxides. Dat is de X6 xDrive 30d met BluePerformance Technology die leverbaar is vanaf dit voorjaar. De auto voldoet al aan de uitstootnorm EU6 die in 2014 van kracht gaat. Cijfers en prijzen moeten we je helaas nog schuldig blijven.

Een tweede nieuw model is de M50d, die valt onder de vandaag onthulde M Performance-lijn. Ook de X6 M profiteert van de X6-aanpassingen. Tot slot komt er nog een speciale M Sport Edition van de X6 op de markt, voorlopig alleen in Duitsland.