Het leek zo veelbelovend: de glorieuze terugkeer van het iconische merk De Tomaso. De eerste auto was klaar maar het mag niet zo zijn. Nog voordat er ook maar een auto is geproduceerd heeft een rechtbank het faillissement uitgesproken.

Wachten op de De Tomaso Deauville (foto’s) hoeft niet meer. De auto gaat er niet komen, hoewel de BMW 5 Serie GT-concurrent nagenoeg productierijp is. Het rommelde al een tijdje en nu heeft de de rechtbank in het Italiaanse Livorno definitief faillissement van de ambitieuze autofabrikant uitgesproken.

De plannen waren veelbelovend. De Tomaso zou in een eigen fabriek in Turijn de Deauville gaan bouwen en ondertussen werd er gewerkt aan een nieuwe sportauto, die oude tijden zou doen herleven. Zover heeft het dus niet mogen komen, het geld is helaas op.

Het is de tweede keer in 10 jaar tijd dat De Tomaso failliet gaat. Het oorspronkelijke bedrijf ging in 2004 over de kop. Een nieuwe wederopstanding van het merk zal niet snel plaatsvinden, hoewel de merknaam bij de afwikkeling van het faillissement weer in handen van een andere partij kan komen.