Aston Martin heeft het productie-aantal van de V12 Zagato bijgesteld van 150 naar 101 stuks. Daarmee wordt de exclusieve sportauto nog exclusiever.

Slechts 101 stuks. Dat is nu het geplande productie-aantal van de Aston Martin V12 Zagato. Ook bij de rijksten der aarde is het crisis en daarom lukt het niet om de eerder geplande 150 exemplaren te verkopen. Dat is goed nieuws voor de gelukkigen die al zo’n auto hebben gekocht, zij zien hun V12 Zagato nóg exclusiever worden.

Aston Martin heeft de auto ‘gewoon’ in haar assortiment opgenomen dus hij is ‘gewoon’ nog te verkrijgen. De prijs schurkt in Nederland tegen de 600.000 euro aan. Daarvoor krijg je dus wel een zeer speciale, handgebouwde auto die de bijzondere samenwerking tussen Aston Martin en het Italiaanse ontwerphuis Zagato viert.

Onder de motorkap ligt de bekende, 517 pk sterke V12-motor waarmee de Zagato in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. De body van de auto is vervaardigd uit aluminium en koolstofvezel. Het bijzondere ontwerp, dat het specifieke golvende dak heeft als Zagato-herkenningspunt, is te verkrijgen in vier speciale kleuren.