Het debuut van de nieuwe Kia Pro_Cee’d wordt in september verwacht op de Autosalon van Parijs. Kia gaf eerder een schets vrij waarop voorzijde en zijkant te zien waren, nu volgt een schets van de achterkant.

Het Amerikaanse blog Kia-World.net heeft een computertekening gepubliceerd waarop de nieuwe Kia Pro_Cee’d met de billen bloot gaat. De schets zou afkomstig zijn van Kia zelf. Eerder verspreidde de autofabrikant een schets waarop de auto zijvoor staat afgebeeld (tweede afbeelding), die mooi aansluit op de nieuwe tekening.

Alle details die nu voor het eerst te zien zijn zijn al enigszins aanwezig op de vijfdeurs Cee’d, die inmiddels in de showrooms staat. De schets vergroot deze elementen nog eens uit: de dubbele vouw opzij die een 3D-indruk achterlaat, de donkere B-stijlen die één groot zijraam suggereren, de verbinding tussen zijruiten en achterruit die optisch in elkaar lijken over te open, de subtiele dakspoiler. Wel krijgt de driedeurs Pro_Cee’d sportiever getekende achterlichtunits.

Over de motorisering doen tegenstrijdige geruchten de ronde. Over een motor is iedereen het echter eens: de 1,6 liter viercilinder T-GDI die afkomstig is uit de Hyundai Veloster. Naar verluidt zou deze 183 pk gaan leveren in de Pro_Ceed – evenals in de Cee’d zelf, waarvoor de krachtbron ook beschikbaar zou komen. Tijdens de Parijse autoshow verwachten we meer te weten te komen.