Nog voordat de Toyota GT 86 in de showroom staat, kun je hem al van dichtbij bekijken. Dit weekend is de sportcoupé te bewonderen op het Concours d‘Élégance Paleis Het Loo.

Volgende maand staat de Toyota GT 86 bij de dealers. Wie niet kan wachten kan dit weekend een bezoekje brengen aan het Concours d‘Élégance Paleis Het Loo, vandaag en morgen bij het gelijknamige museum in Apeldoorn. Hoewel het concours vooral klassieke auto’s in de schijnwerpers zet zullen ook een aantal nieuwkomers worden gepresenteerd.

De Toyota GT 86 is er een van. Met een 200 pk sterke boxermotor, achterwielaandrijving, een gewichtsverhouding van 53/47 en een van de laagste zwaartepunten in zijn klasse wordt er veel verwacht van de sportcoupé.

Behalve de GT 86 zullen ook enkele andere nieuwe modellen acte de présence geven bij Paleis Het Loo. Zo worden de BMW M6 Cabriolet en de Lamborghini Aventador verwacht. Veel performance cars dus, wat weer naadloos aansluit op de klassiers die dit jaar tijdens het concours hun jubileum vieren: de 60-jarige Mercedes-Benz SL en het 65 jaar oude merk Ferrari.