Opel Ampera Auto van het Jaar 2012

De Opel Ampera en zijn broertje Chevrolet Volt zijn uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2012. Dat heeft de organisatie zojuist bekend gemaakt in Genève.

De Opel Ampera en Chevrolet Volt mogen zich Auto van het Jaar 2012 noemen. In het beurscomplex waar morgen de Autosalon van Genève van start gaat heeft de Car of the Year-organisatie de uitslag bekend gemaakt.

De Ampera/Volt is met 330 punten de overtuigende winnaar. In de hal van het beurscomplex gleed de Ampera geruisloos het podium op. De auto dankt zijn overwinning dan ook deels aan zijn revolutionaire elektrische aandrijflijn met range extender. De Ampera lost de eveneens elektrische aangedreven Nissan Leaf af.

De afstand tot de nummer 2, de Volkswagen Up!, bedraagt 46 punten. Nummer 3 is de Ford Focus met 256 punten. De andere vier finalisten waren de Range Rover Evoque, Fiat Panda, Citroën DS5 en de Toyota Yaris. Deze auto’s wisten respectievelijk 186, 156, 144 en 122 punten binnen te slepen. De hoge score van de Evoque is op z’n minst noemenswaardig. De Fiat Panda en Toyota Yaris wisten de titel al eerder binnen te slepen maar verzamelden nu niet genoeg punten.