We verwachten de nieuwe generatie Audi TT niet voor 2014. Toch zijn nu al de eerste specificaties naar buiten gebracht.

Het Britse tijdschrift AutoCar is op informatie gestuit over de derde generatie Audi TT. Deze wordt in 2014 verwacht, eerst als coupé (juni), later als roadster (november). Het meest opmerkelijk is dat de tweezits sportauto hoger in de markt wordt gepositioneerd. Zou Audi dan toch proberen ruimte te maken voor de R4, het kleine broertje van de R8?

Hoger gepositioneerd betekent natuurlijk beter uitgerust. Toch hoeft de nieuwe TT niet veel duurder uit te vallen dan de huidige, die sinds 2006 op de markt is (en hiernaast is afgebeeld). De derde generatie wordt namelijk gebouwd op het kostenbesparende MQB-platform van de Volkswagen Groep.

Wel zou uit de informatie van Autocar blijken dat het design dynamischer en meer gericht op performance zal zijn. Verwacht geen geheel nieuw ontwerp, het zal gaan om het aanscherpen van de huidige TT. Onderhuids zal nog meer aluminium worden toegepast. Ook CFRP, met kunststof versterkte koolstofvezel, doet in de TT zijn intrede.

Hoewel het nog veel te vroeg is om het over specifieke motoren te hebben, rept het Britse tijdschrift – dat met het hoofd Technische Ontwikkeling van Audi, Michael Dick, sprak – over een vermogen tussen de 180 en 380 pk, standaard met start/stop-systeem en energie-terugwinning. De CO2-uitstoot moet minimaal aan de EU6-emissienormen voldoen. Daarom zullen niet alle uitvoeringen Quattro-vierwielaandrijving krijgen, mogelijk alleen de krachtige TTS en TT RS.