Landwind CV-9

Het Chinese merk Landwind wil haar modellenaanbod op de Europese markt uitbreiden. Er staat onder meer een hatchback vanaf 5.000 euro in de planning.

LWMC Europe, de importeur van Landwind, wil flink wat nieuwe modellen naar Europa halen. Dat deelt Peter Bijvelds, CEO van LWMC, mee in een persbericht. Momenteel verkoopt het merk alleen de hiernaast afgebeelde MPV CV-9, in een benzine en een Flex-Fuel (benzine/lpg) uitvoering. Dat gaat veranderen, aldus de CEO die de opmars van Chinese merken ziet aankomen.

In thuisland China rijden iedere maand 15.000 exemplaren van een compacte vijfdeurs Landwind de showroom uit. Deze stadsauto kan al op korte termijn naar Europa komen en zal hier voor het ongelooflijke bedrag ‘vanaf circa 5.000 euro’ nieuw worden aangeboden. De hatchback wordt gebouwd op het platform van de Suzuki Alto en heeft een 1,0 liter 16-kleps viercilinder motor. Binnenkort arriveren twee testexemplaren in Nederland.

De compacte hatchback heeft ook een iets grotere broer, een auto in het B-segment. Deze staat eveneens op de nominatie om in Europa te worden verkocht. Een derde nieuwkomer van Landwind is een compacte middenklasser. Deze vijfdeurs hatchback heeft een zuinige 1,5 liter motor met circa 97 pk vermogen. Hij kan over een jaar in de Europese showrooms staan. Richtprijzen voor deze twee modellen heeft Bijveld nog niet gegeven.

Momenteel beschikt Landwind in Nederland over 25 dealers. Dat aantal kan nog toenemen. Of de elektrisch aangedreven CV-9 nog naar Nederland komt is nog altijd niet bekend.