In juni opent Dacia de orderboeken van de Lodgy. Daarom is de prijs nu bekend en zoals we gewend zijn van Dacia krijg je ‘veel voor weinig’. De vanafprijs van de MPV bedraagt 14.995 euro.

“De ruimte van een C-segment MPV voor de prijs van een B-segment MPV.” Dacia windt er in het persbericht geen doekjes om, de nieuwe Lodgy is weer een echte Dacia. Een lage prijs en veel ruimte. Er is geen woord gelogen aan de bewering van de Nederlandse importeur, de Lodgy kost net zoveel als een Renault Modus maar biedt dezelfde ruimte als een Scenic.

De Lodgy biedt een aantal nieuwigheden voor Dacia. Zo is deze MPV het eerste model dat een turbobenzinemotor heeft, de 1.2 TCe met 115 pk. Ook is de Lodgy de eerste Dacia die leverbaar is met een ingebouwd navigatiesysteem.

De prijslijst is overzichtelijk. De Lodgy 1.2 TCe kost minimaal 14.990 euro. De standaarduitrusting omvat centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, een boordcomputer en elektrisch bedienbare portierramen. Voor 1.700 euro meer levert Dacia de Laureate, met airconditioning, luidsprekers voor en achter, elektrisch bedienbare buitenspiegels en in hoogte verstelbaar stuur. Tel je nog eens 1.300 euro bij de prijs op dan heb je de Prestige met navigatiesysteem en Bluetooth, parkeersensoren en 16 inch lichtmetalen wielen.

Uiteraard kun je ook kiezen voor een dieselmotor. De dCi levert 90 of 110 pk. Die eerste is leverbaar vanaf 16.990 euro, de versie met 110 pk voor 19.690 euro, standaard als Laureate. De meerprijs voor een zevenzitsuitvoering bedraagt 900 euro. Voor zakelijke rijders is het prettig om te weten dat de Lodgy dCi 90 in de 20 procent bijtellingsklasse valt. De MPV is vanaf volgende maand te bestellen, in september worden de eerste exemplaren geleverd.