Is een MPV van Kia dé auto waar je op zit te wachten? Dan moet je nog even geduld hebben tot volgend jaar, dan brengt Kia een vijf- en zevenzits MPV op de markt.

Ken je de Kia Carnival nog? En de Carens? Die twee auto’s krijgen volgend jaar één opvolger, die in een vijzits- en zevenzitsversie op de markt komt. De operationeel directeur van Kia in Europa, Paul Philpott, heeft dat gezegd tegen vakblad Automotive News.

De MPV, die je kunt zien als concurrent van de Renault Scénic en Ford C-Max, wordt begin 2013 op de autosalon van Genève onthuld en gaat later dat jaar in de verkoop. De auto staat op het onderstel van de nieuwe Cee’d en zal ook veel ontwerptrekjes van die hatchback krijgen.

Kia is een van de weinige merken die groeit op de Europese markt en met de nieuwe Cee’d en de MPV willen de Koreanen de stijgende lijn voorzetten. Kia heeft sinds het verscheiden van de Carens (foto 2) vorig jaar geen midi-MPV meer in het assortiment. De grotere Carnival (foto 3) verdween zelfs in 2008 al van de markt. Wel heeft Kia de compacte MPV Venga.