Het kan maar niet op bij BMW. Gisteren berichtten we uitgebreid over de nieuwe 3 Serie Touring, de driedeurs 1 Serie en de schone, zuinige modellen van de 5 Serie Gran Tourismo. BMW heeft echter wijzigingen voor meer modellen in petto. Zo kunnen straks meer 3 Serie-benzinemodellen met vierwielaandrijving worden besteld.

BMW voert diverse wijzigingen door in het gamma. Vanaf de tweede helft van 2012 kan optioneel gekozen worden voor xDrive op de benzinemodellen van de sedan 320i, 328i en 335i. Deze vierwielaandrijving verdeelt de krachten variabel over alle voor- en achterwielen, wat leidt tot een betere tractie en veiligheid. In de herfst wordt ook de 320d xDrive verwacht.

Een belangrijk nieuw model is de 320i EfficientDynamics Edition, dat eind 2012 verschijnt. Het is het eerste benzinemodel dat de groene benaming ‘EfficientDynamics’ mag dragen. Het verbruik ligt op 5,2 l/100 km ofwel 1 op 19,2. De CO2-stoot bedraagt 124 g/km, wat tot en met 2013 goed is voor 20 procent bijtelling. De 2,0 liter vier cilindermotor met TwinPower-turbotechnologie komt tot 170 pk vermogen. Daarmee accelereert de nieuwkomer in 7,6 seconden van 0-100 km/u.

BMW gaat de 330d in de herfst leveren met een zescilinder dieselmotor; het is echter nog niet bekend of deze naar Nederland komt. Helaas hebben we nog geen prijsinformatie over de nieuwe BMW-uitvoeringen.

Het 330d-model is vanaf augustus ook optioneel te bestellen met BluePerformance-technologie. Een katalysator die de stikstofoxiden uit de uitlaatgassen filtert maakt dat deze 3 Serie daarmee voldoet aan de Euro 6-emissienorm. Dezelfde techniek komt beschikbaar op BMW’s SUV X3 xDrive 20d.

BMW heeft verder nieuws over de hardtop van de compacte sportwagen Z4. Sinds enige tijd kan deze automatisch geopend en gesloten worden tot bij snelheden van 40 km/u. Voortaan is het klapdak ook leverbaar in twee contrasterende kleuren, zwart en metallic zilver. Als laatste komt voor de BMW 6 Serie een hele reeks nieuwe veiligheidssystemen beschikbaar. De optionele Speed Limit Info wordt bijvoorbeeld uitbreidbaar met No Passing Info.