Porsche Boxster

Ondanks zinspelingen vanuit Duitsland over de komst van een kleine roadster van Porsche gaat die auto er niet komen. Dat heeft de CEO van Porsche gezegd in een interview met de krant Stuttgarter Zeitung.

Porsche heeft de plannen voor een kleine roadster geschrapt. De Boxster blijft het instapmodel onder de sportwagens van Porsche. Dat betekent dat de Porsche 550 uit de jaren ’50 definitief geen opvolger krijgt.

Porsche kondigde vorig jaar aan dat er gekeken werd naar de mogelijkheden voor het ontwikkelen van een nieuw instapmodel. Het merk wil echter niet bestaande klanten voor het hoofd stoten door met een goedkoper model te komen. Volgens de CEO van Porsche, Matthias Müller, is zo’n model niet goed voor de merkwaarde van Porsche.

Daarmee is niet gezegd dat er geen nieuwe, goedkopere modellen komen. Volgend jaar al verschijnt de Macan, het kleine broertje van de Cayenne. Ook komt Porsche over ‘5 à 6 jaar’ met een nieuw zakelijk model, een kleine Panamera. Müller geeft wel aan dat die auto nog geen prioriteit heeft bij Porsche.