Lancia Delta

De samensmelting van Lancia en Chrysler krijgt voor het eerst een eigen gezicht met de opvolger van de Delta. De auto krijgt grotendeels Italiaanse techniek en het ontwerp moet tegemoetkomen aan de merkwaarden van beide merken.

In de Verenigde Staten test Chrysler al volop met de auto die daar 100 gaat heten. Deze hatchback staat op het verlengde platform van de Alfa Romeo Giulietta. Ook de motoren en versnellingsbakken van dat model gaan gebruikt worden in de 100 en zijn Europese evenknie, de opvolger van de Lancia Delta.

Deze hatchback wordt de eerste auto die het nieuwe gezicht van beide merken gaat uitdragen. Het is dus geen Chrysler die op details is aangepast en van Lancia-logo wordt voorzien – zoals de Thema en Voyager – maar een gezamenlijk ontwikkelde en ontworpen auto.

De naam van de nieuwe Lancia hatchback is nog niet bekend. Delta zou kunnen maar mogelijk kiest Lancia voor een geheel nieuwe naam of juist een historische benaming. Naast de hatchback komt mogelijk nog een sedan en een stationwagen, maar die plannen zijn nog vaag – voor de buitenwereld dan.