Op 13 november maakt de nieuwe generatie Subaru Forester z'n werelddebuut in Japan. Daarna komt de SUV naar de rest van de wereld, ook naar Nederland.

Subaru kondigt de geheel nieuwe Subaru Forest aan. Over exact 12 dagen vindt de wereldpremière plaats in Japan. De Foresters op de voor deze gelegenheid verstrekte foto's hebben dan ook de Japanse specificaties. De Europese Forester kan hier op details van afwijken.

De auto meet 4.595 mm in de lengte, waarvan 2.640 mm de wielbasis vormt. De nieuwe Forester is 1.795 mm breed en 1.695 mm hoog, exclusief dakrails. Net als de huidige generatie zullen Subaru's Symmetrical All-Wheel Drive en de boxermotor belangrijke onderdelen zijn van de aandrijflijn. Een Lineartronic Continu Variabele Transmissie vult deze aan. In het basismodel kan ook gekozen worden voor een zestraps handbak.

Dit model (2.0i-L) is voorzien van de standaard 2,0 liter viercilinder DOHC-motor. In het 2.0 XT-model is deze boxermotor voorzien van een turbo en directe injectie. In plaats van de 148 pk in de 2.0i-L kan de XT 280 pk voortbrengen. Het maximum koppel in de twee auto's ligt op respectievelijk 196 en 350 Nm. 

Ondanks de grote mode van cross-overs blijft Subaru de Forester zien als 'een ware SUV'. Het Japanse merk richtte zich bij de vernieuwing dan ook op het 'maximaliseren' van de rij- en terreineigenschappen. Daarnaast zijn veiligheids- en milieu-aspecten onder de loep genomen en verbeterd. Wanneer de Forester in Nederland verkrijgbaar zal zijn en tegen welke prijs zal in de komende maanden bekend worden gemaakt.