Mitsubishi Colt

Het is gebeurd. Het einde van een tijdperk. Het tijdperk van Mitsubishi-productie in Nederland. De laatst geproduceerde auto is een Colt.

16 november om half 10. De laatste in Nederland geproduceerde Mitsubishi loopt van de band. Het merk is nu definitief gestopt met de productie van de Colt in ons land. Dat betekent tevens de laatste kans om een Nederland geproduceerde Mitsubishi te bemachtigen én de laatste kans om een Colt te kopen. Nu de productie is gestopt verdwijnt die auto namelijk uit het assortiment maar er staan nog wel wat exemplaren bij dealers op voorraad.

De Colt wordt in de showrooms min of meer opgevolgd door de Mirage. Die is iets kleiner dan z’n voorganger maar ook goedkoper. In Nederland werd ook de Outlander geproduceerd. Het nieuwe model staat inmiddels in de showrooms en loopt in Japan van de band.

Nedcar in Born, waar de Colt werd gebouwd, gaat nu voor anderhalf jaar dicht. De productielijnen worden omgebouwd zodat in 2014 Mini’s van de band kunnen lopen. Dan begint een nieuw tijdperk voor de autoproductie in Nederland.