Peugeot heeft de prijs van de 208 GTi bekend gemaakt: 25.690 euro. Voor dat bedrag zit de auto helemaal ‘vol’, er is slechts één uitvoering.

In april 2013 verschijnt de Peugeot 208 GTi in de showrooms. Peugeot kiest ervoor om de auto te leveren in één uitvoering, een driedeurs die behoorlijk vol zit met fijne spulletjes, zoals een navigatiesysteem, head-up display en half-lederen bekleding. De prijs bedraagt 25.690 euro.

Ook standaard zijn de uiterlijke verfraaiingen, zoals de rode accenten die terugkeren in de grille, merknaam, stiksels van de stoelen en de remklauwen. De GTi rolt standaard op 17 inch lichtmetalen wielen en is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, waaronder - uiteraard - rood.

De 208 GTi heeft een 1.6 THP-motor met 200 pk, die de Fransman in 6,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u accelereert. De snelle 208 heeft een speciaal uitlaatsysteem, dat volgens Peugeot ‘bij alle toerentallen een geluid produceert dat autoliefhebbers als muziek in de oren klinkt’. Om de ‘specs’ compleet te maken: de 1.6 turbomotor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en stoot 139 g/km CO2 uit.