De prijzen van de nieuwe Mini Paceman zijn bekend. De Paceman is zoals Mini eerder aankondigde het nieuwe topmodel van het merk.

Mini heeft de vanafprijs van de Paceman vastgesteld op 29.695 euro. Dat is een meerprijs van iets meer dan 1.300 euro ten opzichte van de Countryman waarop hij gebaseerd is. Wat krijg je daarvoor? Behalve twee deuren minder en een meer exclusieve uitstraling is de uitrusting aangevuld met een sportonderstel, sportstoelen en een in hoogte verstelbare passagiersstoel.

Die extra-uituitrusting onderstreept volgens Mini het sportieve karakter van de auto. De Paceman heeft ‘kartachtige’ rij-eigenschappen. De Paceman is dan ook wat Mini noemt een Sports Activity Coupé, wat je zou kunnen afkorten tot SAC.

Naast de genoemde extra’s ten opzichte van de Countryman is de Paceman standaard uitgerust met lichtmetalen wielen, airconditioning, radio/cd-speler en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. De Paceman is verkrijgbaar vanaf 16 maart 2013 met vier verschillende motoren. De volledige prijslijst vind je hieronder.

Prijzen Mini Paceman
Benzine
Cooper 29.695 euro
Cooper S 36.695 euro
Diesel
Cooper D 30.695 euro
Cooper SD   36.695 euro