In Nederland kennen we de Spark als betaalbaar en opvallend stadsautootje. De Spark EV is van een hele andere orde: elektrische aandrijving, een hightech interieur en een hoge prijs.

Chevrolet introduceert op de LA Auto Show de Spark EV. Dat is een Spark, maar dan met elektrische aandrijving. En dan niet zomaar een lullig elektromotortje, de elektrische stadsauto heeft namelijk de beschikking over 110 kW (130 pk) en – let op – 542 Nm koppel. In een Spark!

Chevrolet belooft dat de Spark een flinke actieradius heeft, al zegt het merk nog niet hoe groot precies. Via een snellader kun je 80 procent van de accu in 20 minuten opladen. Het batterijpakket weegt 254 kilogram maar de krachtige elektromotor heeft desondanks geen enkele moeite om de Spark vlot op weg te helpen. In zo’n 8 seconden bereikte de EV 100 km/u vanuit stilstand.

Het interieur van de Spark is hightech. Twee 7 inch kleurenbeeldschermen, één op de plaats van het instrumentarium en één in de middenconsole, vallen direct op. Hierop kun je de aandrijflijn in de gaten houden, net als de actieradius. De Spark EV beschikt over Siri-spraakbediening van Apple. Dit systeem brengt Chevrolet binnenkort ook op andere modellen.

Het klinkt allemaal mooi, maar het is nog lang niet zeker of de Spark EV naar Nederland komt. Chevrolet gaat de auto wel in meerdere landen over de wereld leveren maar de hoge prijs is voor veel importeurs reden om nog even te wachten. In de Verenigde Staten gaat de auto 25.000 dollar kosten.