De 'finale testen' van de Donkervoort D8 GTO zijn succesvol afgerond. Daarmee weten we nu ook de definitieve prestaties van de nieuwe D8-versies.

Het Donkervoort Ontwikkelingsteam is terug uit het Italiaanse Nardò, waar het de finale testen van de D8 GTO uitvoerde op de Nardò Ring, het testcircuit van Porsche. Acceleratieproeven, circuitrondes, endurance tests, wegligging, remmen, motor, tractie, temperatuurtests... alle mogelijke proeven zijn met goed gevolg afgelegd en het team was daardoor eerder klaar dan gepland. 

In Nardò zijn ook de tests voor de Europese homologatie uitgevoerd. Daarmee zijn de prestaties van de nieuwste telg van de D8 officieel bekend. Over de sprint van 0-100 km/u doet de D8 GTO Standaard 3,3 seconden, de Premium heeft slechts 2,8 seconden nodig. De 0-200 km/u-sprint kan afgelegd worden in 9,4 respectievelijk 8,6 seconden. 

De topsnelheid van de Standaard ligt op 255 km. De GTO Premium komt tot 270 km/u. De snelste rondetijd op de Nardò Ring, 12,6 km lang, werd geklokt op 2 minuten en 29,8 seconden. Prima tijden dus.