Gumpert Apollo

Ondanks de aanhoudende economische crisis blijven sommige investeerders geloven in het bouwen van supersportcars. Zo is er ook een geldschieter die het voortbestaan van Gumpert zekerstelt. 

De eurocrisis doet menig autofabrikant geen goed. En hoewel er altijd een markt is voor exclusieve auto's hebben sommige nichemerken het ook zwaar. Eerder moesten merken als Artega en Melkus de stekker uit hun bedrijf trekken. Gelukkig is er nu goed nieuws. 

Een investeerder stelt de toekomst veilig voor het supercarmerk Gumpert, zo heeft de curator vlak voor het weekend laten weten aan dagblad De Telegraaf. Nog geen 3 maanden geleden vroeg het Duitse merk uitstel van betaling aan. Er bleken echter meerdere partijen geïnteresseerd om de autobouwer gaande te houden. Na een gesprek met de kandidaat-investeerders heeft de curator er een uitgekozen. 

Welke partij dan? Tja, dát is nog niet bekendgemaakt. "Momenteel kunnen we nog niets zeggen over het toekomstperspectief van Gumpert", aldus de woordvoerder van het bedrijf. Ook zweeg ze over mogelijke ontslagen bij de in Thüringen gevestigde productiefaciliteit. 

Enkele Britse media melden dat de nieuwe investeringen eerst en vooral gericht zullen zijn op het in stand houden van de productie van de Gumpert Apollo. Deze auto met 4.2 V8-turbomotor kan vanuit stilstand in 3,0 seconden de 100 km/u aantikken en in 8,9 seconden de 200 km/u. Wat de investeerder zal doen met de in ontwikkeling zijnde Tornante is onbekend.