Opel Cascada

Opel komt begin 2013 met een cabriolet op de markt. Die auto krijgt de naam Cascada, zo heeft Opel bekend gemaakt.

Opel noemt haar nieuwe cabriolet Cascada. Die naam is afgeleid van het Spaanse woord voor ‘waterval’ en eindigt volgens de Opel-traditie op een A. Als je denkt dat daarmee de symboliek ophoudt dan heb je het mis. Volgens Opel staat Cascada ook voor ‘ritmische, dynamische en gestroomlijnde elegantie, schoonheid, frisheid en puur plezier voor ritten in de open lucht’. Het is maar dat je het weet.

De Cascada is geen Astra Cabrio, hoewel de nieuwe cabriolet wel op de Astra is gebaseerd. Met een lengte van 4,70 meter schurkt hij tegen de middenklasse aan. Opel geeft dan ook aan dat de nieuwe cabrio geen opvolger is van de open Astra maar meer de traditie van grote cabriolets uit de jaren ’50 en ’60 voortzet – denk aan de Kapitän en Rekord.

De nieuwe cabrio heeft een softtop, die tot een snelheid van 50 km/u geopend kan worden met een druk op de knop. Begin 2013 verschijnt de Cascada op de markt. De autosalon van Parijs laat hij aan zich voorbij gaan, daar staan namelijk alle spotlights gericht op de Adam.