Nog even geduld, de Mitsubishi Mirage komt eraan. In februari 2013 staat ‘ie in de showroom en we hebben nu de eerste informatie over de Europese versie.

De Mirage debuteerde eind vorig jaar op de autoshow van Tokio. De Europese versie staat eind deze maand op de autosalon van Parijs. Subtiele wijzigingen maken de auto wat ‘Europeser’. In februari verschijnt de stadsauto in de showroom.

Onder de motorkap ligt een nieuwe 1.0 driecilinder, die slechts 92 g/km CO2 uitstoot volgens de Europese meetcyclus. Dat betekent in Nederland vrijstelling van wegenbelasting en bij zakelijk gebruik slechts 14 procent bijtelling. Hoe de auto hier gaat heten - Mirage zou kunnen - is nog niet bekend, Mitsubishi spreekt voor de Europese markt nog steeds over de ‘new global compact car’.

Outlander en ASX

In Parijs heeft Mitsubishi nog meer nieuws: de Outlander PHEV en de ASX modeljaar 2013. Die eerste is een plug-in hybride op basis van de Outlander. Mitsubishi gaf over deze versie al eerder al de nodige informatie vrij. Nu hebben we ook de eerste foto van de productieversie van de schone hybride. De CO2-uitstoot van minder dan 50 g/km betekent vrijstelling van bijtelling.

De ASX is voor modeljaar 2013 lichtjes bijgeschaafd. Kleine uiterlijke wijzigingen maken de uitstraling van de SUV volgens Mitsubishi ‘sportiever en chiquer’.