Maak kennis met de Paceman, het nieuwe topmodel van Mini. Deze auto is een kruising tussen een coupé en een SUV.

De Paceman is alweer het zevende model van Mini, na de hatchback, Cabrio, Coupé, Roadster, Clubman en Countryman. Op die laatste is de Paceman gebaseerd, iets wat je vooral aan de voorkant kunt zien. De Paceman is een vierzitter, met achterin twee losse stoelen in plaats van een bank. Tussen die stoelen is een multifunctionele rail aangebracht.

Mini belooft ‘kart-achtige’ eigenschappen voor de Paceman, die standaard is uitgerust met een verlaagd sportonderstel. Is dat teveel van het goede dan levert Mini ook een ‘normaal’ onderstel. Vierwielaandrijving is een optie.

Voor het topmodel zijn alleen krachtige motoren beschikbaar als Cooper, Cooper S, Cooper D en Cooper SD. Het zijn de krachtbronnen de we kennen uit andere Mini’s: een diesel met 1,6 liter cilinderinhoud en de 1.6 turbobenzinemotor.

De Paceman wordt in maart 2013 leverbaar en beleeft zijn werelddebuut op de autosalon van Parijs over minder dan 2 weken. Prijzen zijn nog niet bekend maar komen waarschijnlijk iets boven die van Countryman te liggen.