Slechts anderhalf jaar na de introductie van de Aston Martin Virage wordt deze van de markt gehaald. Maar niet getreurd, de 'beste elementen' van het model worden in de 2013-DB9 geïntegreerd. Het luxe sportmerk presenteert een vernieuwde DB9 Coupé en Volante die ook andere upgrades heeft ondergaan. 

Op het eerste gezicht zijn de wijzigingen van het 2013-model van de Aston Martin DB9 moeilijk te zien. Toch zijn ze er. De grille heeft bijvoorbeeld kenmerken gekregen van de One-77 supercar. De bi-xenon koplampen worden vergezeld door led-dagrijverlichting. Ook de flanken van de DB9 hebben nu led-lichtjes, die als richtingaanwijzers dienen. Voortaan zijn automatische ruitenwissers, aangestuurd door een regensensor, standaard. 

In de auto heeft Aston Martin glas met 'een uitstraling van juwelen' toegepast als knoppen. Op de optielijst staan nu - voor de 2-zits uitvoering - sportstoelen die 17 kg lichter zijn. Ze zijn bekleed met een composiet van kevlar en carbon. Ook zijn voortaan twee Carbon-accesoirespakketten bij te bestellen, een voor het interieur en de andere voor het exterieur. 

Onderhuidse aanpassingen zijn er eveneens. Het Britse merk heeft de V12 voor de nieuwe Vanquish genomen, die in de DB9 gehangen en eraan aangepast. Dat betekent dat er voortaan 42 pk en 20 Nm extra te verzetten zijn. Het brengt het maximale vermogen op 517 pk en het koppel op 620 Nm. Dankzij de voor de motor vereiste aanpassingen aan motorkap, bumper, grille en chassis voldoet de DB9 nu ook aan de strengste EU-eisen op het gebied van voetgangersveiligheid. 

Het chassis is voortaan standaard uitgevoerd met Brembo remschijven en -klauwen. Ook dat scheelt gewicht, 12,5 kg om precies te zijn. Daarnaast is de nieuwste 'Gen4'-versie van Aston Martins adaptief dempingssysteem aangebracht. Daarmee kun je de DB9 op Normal, Sport en Track instellen, waarbij de vering steeds stijver wordt.  

De vernieuwde Aston Martin DB9 is per direct te bestellen, als Coupé of (open) Volante. Een maand na de première volgende week, op de autoshow van Parijs, staat de GT al in de showroom. De prijzen van de Coupé beginnen bij 266.857 euro, die van de Volante bij 283.257 euro.