Als volgende week de autosalon van Parijs opent staat op de stand van Seat de Mii FR Line Concept. Dit studiemodel, eerder te zien op de Wörthersee tuningshow, wordt gepresenteerd als 'eenmalige stijloefening'. Maar zou het niet toch de voorbode kunnen zijn van een nieuw te introduceren, sportieve versie?

Op de aanstaande autoshow van Parijs vormen de nieuwe Leon en de terugkerende Toledo de blikvangers op de Seat-stand. Toch is er nog een ander model te zien: de Mii FR Line Concept. Het Spaanse merk omschrijft deze sportief uitgevoerde Mii als een 'dynamische stylingexercitie'.

Voor Seat-kenners is de FR-naam geen onbekende. Van de Ibizia en huidige Leon bestaan al FR-uitvoeringen. Deze kenmerken zich door, zoals de autobouwer het zelf omschrijft, een dynamisch lijnenspel en een sportief karakter met krachtige prestaties. De stijloefening voor de Mii richtte zich alleen op het eerste, de ontwerpers wilden de Mii 'extra presence' geven. 

Dat vertaalt zich in de Mii FR Line Concept door zwarte wielkastverbreders en 16 inch velgen in aluminium en zwart, plus een aangezette spoiler. In het interieur van de Tornado-rode Mii komen de kleuren zwart en rood duidelijk terug, onder meer in de sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. 

Seat laat weten dat er geen directe productieplannen zijn voor de Mii FR Line Concept. Aan de andere kant merkt Seats vice-president Research & Development, Matthias Rabe, op: "[...] maar de Mii FR Line Concept laat zien dat de FR-filosofie van Seat op zeer natuurlijke wijze past bij de vlotte en frisse persoonlijkheid van de Mii." Kom op Seat, die kans laat je toch niet lopen?