Jaguar heeft een van de mooiste primeurs van de autosalon van Parijs. Wát een fantastische auto, die Jaguar F-Type.

De Jaguar F-Type die op de autosalon van Parijs is onthuld is nog maar een deel van het verhaal. Binnen 2 jaar krijgt de cabrio namelijk gezelschap van een coupé, zo vertrouwt de woordvoerder van het merk ons toe.

Maar nu eerst eerst de cabrio die hier in de spotlights staat. “Deze auto zorgt ervoor dat iedereen weer rechtop loopt bij Jaguar, we zijn echt trots op deze auto.” Waarom dat zo is? Daarvoor moet je auto zien. Ontwerpchef Iam Callum vertelt tijdens de persconferentie: “Laat de auto voor zichzelf spreken.” En dat is inderdaad wat je moet doen. Moderne elementen zijn smaakvol gecombineerd met klassieke trekjes. Dit gezicht legt de basis voor toekomstige Jaguar-modellen. Nogmaals de woordvoerder: “Het is een voorbode van veel moois”.

De F-Type staat op een geheel nieuw onderstel dat in de toekomst ook voor andere modellen gebruikt gaat worden. Het is in eigen huis ontwikkeld, net als de nieuwe V6 die is afgeleid van de V8-motor - die ook leverbaar wordt in de F-Type. Staat er ook nog een R-versie in de planning? Nee, voorlopig niet maar het is ‘niet ondenkbaar’.