Piaggio MP3 LT Yourban

De Piaggio MP3 LT viel met zijn bijzondere constructie altijd tussen wal en schip in. Daar heeft de overheid nu een eind gemaakt: het is geen auto maar een motor.

Je hebt er vast wel eens een zien rijden: een Piaggio MP3 LT. Deze driewielige motorscooter is net zo wendbaar als een motorfiets maar mag met een autorijbewijs worden bestuurd. De regels zijn echter veranderd: een rijbewijs B dat na 19 januari 2013 is behaald kan niet meer worden gebruikt om een Piaggio MP3 LT te besturen. Je moet daarvoor een motorrijbewijs halen.

Met alle rijbewijzen B van voor die tijd mag je nog steeds op een MP3 LT rijden, voor bestaande berijders verandert er dus niets. Piaggio heeft ter verduidelijking maar even een persbericht de wereld in gestuurd, omdat er sinds de invoering van de aangescherpte regels veel onduidelijkheid is ontstaan over de status van de MP3 LT.

Een bijkomend voordeel is wel dat de MP3 voortaan wordt gekentekend als motorfiets. Dat betekent dat de driewieler nu een kleine kentekenplaat mag dragen. Volgens Piaggio was de grote kentekenplaat veel MP3 LT-rijders een doorn in het oog. De vanafprijs van de MP3 LT bedraagt 7.619 euro.