Opel gaat in rap tempo door met het introduceren van nieuwe motoren. De Cascada is het eerste model waarin de 200 pk sterke 1.6 SIDI-motor komt te liggen.

En… weer een nieuwe motor van Opel. De 1.6 SIDI turbomotor kennen we al maar Opel komt nu met een exemplaar dat 200 pk produceert. Die wordt als eerste in de Cascada leverbaar, naast de al leverbare 1.6 SIDI met 170 pk.

Het blok levert niet alleen meer vermogen, ook het koppel ligt hoger – op 300 Nm. De 1.6 is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De topsnelheid van de Cascada ligt met de 200 pk sterke viercilinder op 235 km/u. Opel geeft verder een theoretisch verbruik op van 6,7 l/100 km (1 op 14,9) en een CO2-uitstoot van 158 g/km. Die laatste waarde levert overigens geen bijtellingsvoordeel op.

Opel start in het najaar met de verkoop van de Cascada 1.6 SIDI 200 pk. De prijs is nog niet bekend maar verwachten we te horen op de autoshow van Frankfurt volgende maand, waar de Cascada met nieuwe motor een van de wereldprimeurs van het Duitse merk is. Opel kondigt alvast aan dat de 200 pk-versie van de 1.6 binnenkort verder wordt uitgerold over het gamma. Waarschijnlijk zijn de Astra en vernieuwde Insignia als eerste aan de beurt.