Alle Subaru-liefhebbers in de wereld waren in de hoogste staat van paraatheid na een teaser van Subaru eerder deze week dat er een BRZ STi aan zit te komen. Dat blijkt helaas toch niet het geval.

Subaru plaatste eerder deze week op zijn Japanse STi-website foto’s van een BRZ met STi-logo’s. We dachten al hardop aan een turbo en een vermogen van meer dan 250 pk. Dat blijkt nu iets te voorbarig want de ‘BRZ STi’ blijkt slechts een spoilerfeestje te zijn.

Voorlopig is de BRZ tS, zoals ‘ie officieel heet, alleen in Japan gepresenteerd. De aanpassingen omvatten onder andere STi-badges, een achterspoiler van koolstofvezel, sideskirts, een grote difussor en zwarte 17 inch wielen. Er zijn ook enkele technische vernieuwingen, zoals een sportuitlaat, stijvere veren en dempers en een verlaagd onderstel.

In Japan verschijnt een gelimiteerde oplage van de BRZ met de hierboven genoemde aanpassingen. Op termijn komen wellicht enkele extra’s als losse opties of sportpakket naar Europa, maar daarover is nu nog niets officieel bekend gemaakt.