Het Koreaanse merk SsangYong heeft de Korando een facelift gegeven. Naast enkele uiterlijke aanpassingen is vooral het interieur onder handen genomen.

Onder een facelift verstaan we een update van het front maar die van de SsangYong Korando is wat uitgebreider aangepakt. Het interieur is voorzien van een nieuw dashboard met een herzien instrumentenpaneel. Een modern multimediasysteem is toegevoegd, bestaande uit een 7 inch touchscreen, navigatie en Harman Kardon-audio. De stoelen zijn voortaan voorzien van ventilatie. Het merk zegt in het interieur een betere kwaliteit materialen te hebben toegepast. 

Het past allemaal bij de nieuwe slogan Urban Adventure: de al sinds 1983 bestaande SUV moet nog meer aansluiten bij het leven van automobilisten die stadsritjes willen combineren met buitensport. De neus van de auto heeft daarom een grille gekregen in de kleur van de bumper en een chromen strip aan de bovenzijde. Andere wijzigingen zijn de bumper en koplampen, die laatste zijn nu voorzien van led-lampjes. 

De achterzijde ziet er niet zoveel anders uit maar heeft wel een grotere spoiler gekregen en anders vormgegeven lichtunits. De gefacelifte Korando staat op nieuwe 18 inch wielen. Het merk heeft verder de motoren efficiënter gemaakt voor het rijden in Eco-modus. De aangepaste Korando arriveert volgend jaar in Nederland. Exacte informatie over motoren en prijzen volgt dan nog.