Een 'unieke drop-top die erom smeekt op de Pacific Coast Highway gereden te worden', zo omschrijft Spyker de zojuist onthulde conceptcar B6 Venator Spyder. Maak kennis met de open sportwagen.

Als je denkt dat het Pebble Beach Concours d'Elegance exclusief is, probeer dan eens The Quail Motorsports Gathering, dat er onderdeel van uitmaakt. Het wordt het 'kroonjuweel' van Pebble Beach genoemd, met golf, haute cuisine en natuurlijk superdeluxe premiumcars. Voor Spyker hét evenement om de Spyder Concept van de B6 Venator te onthullen. 

De open, luxe sportauto is net als de gesloten B6 Venator compact (4,35 meter lang en 1,88 meter breed) en licht van gewicht (minder dan 1.400 kg). De body is van koolstofvezel, het chassis van aluminium. In het midden ligt een V6-motor met meer dan 375 pk vermogen. Een zestraps automaat en achterwielaandrijving zorgen voor de rest.

Dit is een unieke drop-top die erom smeekt op de Pacific Coast Highway gereden te worden

Het design sluit aan bij de eerder dit jaar onthulde B6: exclusief en typisch Spyker, met veel glimmend chroom en leder van de Koninklijke Hulshof. De verwijzingen naar Spykers luchtvaartverleden ontbreken evenmin. Toch is de auto modern, met bijvoorbeeld de nodige led-lampjes en een startknop. De 19 inch Turbofan TM-wielen zijn afgewerkt in 'spiegelglans'. De rest zie je op de bijgevoegde fotoreportage: om van te genieten.