Lexus Concept IAA

Lexus onthult volgende maand op de IAA in Frankfurt een nieuwe conceptcar die vooruitblikt naar een middelgrote SUV van het merk. Daarnaast beleeft de nieuwe Lexus GS zijn Europese première op de show.

De IAA Frankfurt komt steeds dichterbij en daarmee wordt ook de lijst met primeurs langer. Lexus voegt een nieuwe conceptcar toe, waarvan de naam overigens nog niet bekend is. Wel meldt het merk dat het om een studiemodel van een ‘compacte medium-size SUV’ gaat. Oftewel: de voorbode van Lexus’ BMW X1 en Audi Q3-concurrent. Overigens toont Mercedes-Benz op dezelfde autoshow de productieversie van de GLA, die ook in dat segment een graantje gaat meepikken.

De eerste teaser geeft verder nog weinig aanknopingspunten. Ja, we zien de bekende zandlopervormige Lexus-grille en een variatie op de L-vormige dagrijverlichting maar dat zijn inmiddels bekende ontwerpelementen. Over de techniek maakt Lexus nog niets bekend, maar reken op een hybride aandrijflijn.

Naast de conceptcar toont Lexus op de IAA de nieuwe GS 300h voor het eerst aan het Europese publiek. De nieuwe hybrideversie valt dankzij zijn lage CO2-uitstoot in de 20 procent bijtellingscategorie.