Ford heeft de prijs van de Focus Electric bekend gemaakt. Hij is vanaf volgende maand leverbaar, zodat je nog van 0 procent bijtelling kunt profiteren.

De Ford Focus Electric kost 39.990 euro. Leasen via Ford kan vanaf 689 euro per maand. Er is één, rijk uitgeruste, uitvoering beschikbaar die voorzien is van onder andere een navigatiesysteem, Sony audio-installatie, achteruitrijcamera en keyless entry. Ford geeft 5 jaar volledige garantie op de Focus Electric, die inclusief lithium-ion accu’s geleverd wordt.

In eerste instantie wordt de elektrische Focus alleen verkrijgbaar via dealers in Amsterdam en Breda. In samenwerking met de ANWB biedt Ford een thuislaadpunt aan (prijs op aanvraag, maar reken op zo’n 1.000 euro), waarmee je de Focus in zo’n 7 uur kunt opladen. Dat kan ook via openbare laadpunten en wil je de auto met een normaal stopcontact opladen, reken dan op een laadtijd van 11 uur.

Ford Focus Electric

De elektrische Focus heeft een 145 pk en 250 Nm krachtige elektromotor. Daarmee haalt de auto een topsnelheid van 137 km/u. De actieradius ‘op papier’ bedraagt 162 kilometer, in de praktijk zal dat zo’n 100 kilometer zijn. De Focus slaat remenergie op om de actieradius te verlengen en om dat zo efficient mogelijk te doen ‘helpt’ de boordcomputer je – met de zogenaamde Brake Coach - om zo gelijkmatig mogelijk te remmen. Elke kilometer die je aan rijbereik wint door het terugwinnen van remenergie of zuinig rijden wordt beloond met een blauwe vlinder op het scherm van de boordcomputer.

De Focus Electric is vanaf nu te bestellen.