Eerste Tesla Model S in Nederland

Ze moesten er even op wachten, maar de eerste Nederlandse klanten zijn onderweg in hun Tesla Model S. Het merk leverde vandaag de eerste auto’s af tijdens de opening van de assemblagefabriek in Tilburg.

De eerste Tesla’s Model S zijn op weg in Nederland. Er was wat vertraging maar Tesla belooft alle bestelde auto’s nog dit jaar af te leveren, zodat alle leaseklanten nog kunnen profiteren van 0 procent bijtelling.

De eerste afleveringen vonden plaats bij de opening van de assemblagefabriek van Tesla in Tilburg. Hier worden de Tesla’s voor de Europese markt in elkaar gezet, nadat kant- en klare onderdelen vanuit de Verenigde Staten zijn verscheept. Ook het Europese distributiecentrum opereert vanuit Tilburg.

Bryan Batista, de verkoopdirecteur van Tesla Motors Europe, is blij dat de eerste exemplaren zijn afgeleverd: “Het is spannend om te zien hoe de eerste auto's in Europa aankomen en door hun eigenaren met enthousiasme in ontvangst worden genomen. Deze locatie [Tilburg, red.] is erg belangrijk voor Tesla’s activiteiten in Europa, die de komende maanden zullen groeien met de opening van vijftien nieuwe stores en servicecenters.”